Maatschappelijk

Studentenvereniging Unitas S.A. vindt het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn. Unitas heeft een aantal jaren een samenwerking met de gemeente Amsterdam en Amsterdam Cares. Samen met deze organisatie zetten onze leden zich in voor de minderbedeelden in Amsterdam en zijn er afgelopen jaren tal van activiteiten geweest. Een paar voorbeelden hiervan zijn:

Sinterklaasmiddag

Samen met de gemeente Amsterdam organiseert Unitas S.A. een sinterklaasmiddag voor gezinnen in de sociale minima. De gemeente Amsterdam stelt haar netwerk open om de doelgroep direct te kunnen benaderen, een doelgroep die zelf niet de financiële middelen heeft om een geslaagd Sinterklaasfeest te kunnen vieren. De gezinnen mogen geheel kosteloos een middag op de sociëteit Sinterklaas vieren. 

Pubquiz

Samen met Amsterdam Cares organiseert Unitas S.A. een pubquiz voor de bewoners van het Centrum van Ouderen Flesseman. Georganiseerd door onze goededoelencommissie houden we ieder jaar een ‘Ik hou van Holland pubquiz’. De teams bestaan uit ouderen en leden van Unitas S.A. , met natuurlijk een prijs voor het winnende team.

Prinses Beatrix Spierfonds

Ieder jaar tijdens de collecteweek van het Prinses Beatrix Spierfonds gaan de eerstejaars van Unitas de stad in om te collecteren voor dit goede doel. Afgelopen jaar hebben de eerstejaars een bedrag van maar liefst € 2.562,43 opgehaald. 

KnappeKoppen

Samen met Stichting KnappeKoppen draagt Unitas S.A. bij aan diverse maatschappelijke acties. Onlangs heeft Unitas S.A. geholpen in het distributiecentrum van de Voedselbank en is er kleding ingezemeld voor minderbedeelden in Amsterdam.


In actie komen voor de maatschappij met leden van Unitas S.A.? Neem dan graag contact op met extern@unitas-amsterdam.nl


IMG_4168.jpg
Sinterklaasmiddag
beatrix.jpg
Collecteren voor het Prinses Beatrix Spierfonds
Voedselbank_bezoek.JPG
Helpen bij de Voedselbank