Maatschappelijk

Studentenvereniging Unitas S.A. vindt het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn. Unitas heeft een aantal jaren een samenwerking met verschillende organisaties in Amstedam. Samen met deze organisatie zetten onze leden zich in voor de minderbedeelden in Amsterdam en zijn er afgelopen jaren tal van activiteiten geweest. Een paar voorbeelden hiervan zijn:

Sinterklaasmiddag

Samen met de gemeente Amsterdam organiseert Unitas S.A. een sinterklaasmiddag voor gezinnen in de sociale minima. De gemeente Amsterdam stelt haar netwerk open om de doelgroep direct te kunnen benaderen, een doelgroep die zelf niet de financiële middelen heeft om een geslaagd Sinterklaasfeest te kunnen vieren. De gezinnen mogen geheel kosteloos een middag op de sociëteit Sinterklaas vieren. 

Prinses Beatrix Spierfonds

Ieder jaar tijdens de collecteweek van het Prinses Beatrix Spierfonds gaan de eerstejaars van Unitas de stad in om te collecteren voor dit goede doel. Afgelopen jaar hebben de eerstejaars ruim € 2.000 opgehaald. 

Voetbaltoernooi commissie Extern

Dit jaar heeft onze commissie Extern een voetbaltoernooi georganiseerd voor studenten en jongeren van de vluchtelingenopvang COA. Het doel was om een leuke dag voor de jongeren te organiseren waarin zij op een sportieve manier afleiding konden zoeken. Het was een zeer geslaagde dag bij voetbalvereniging WV-HEDW en in samenwerking met Albert Heijn Oosterdok kade.

Ouderen 

Vorig jaar hebben leden van Unitas in samenwerking met NLcares taarten gebakken voor verschillende verzorgingstehuizen in Amsterdam. Dit jaar zijn leden van Unitas gaan wandelen met ouderen van een verzorgingstehuis. Dit werd na bijna twee jaar pandemie ontzettend goed ontvangen!


In actie komen voor de maatschappij met leden van Unitas S.A.? Neem dan graag contact op met extern@unitas-amsterdam.nl


beatrix.jpg
Collecteren voor het Prinses Beatrix Spierfonds
PHOTO-2022-05-06-15-14-57.jpg
Voetbaltoernooi commissie Extern
WhatsApp_Image_2022-06-01_at_5.07.49_PM.jpeg
Sinterklaasmiddag voor sociale minima

Onze sponsoren