Nieuws

Autoverzekering in Amsterdam stuk duurder dan op het platteland

Autoverzekering in Amsterdam stuk duurder dan op het platteland

Je auto verzekeren is iets wat verplicht is. Toch is deze verplichte premie lang niet voor alle Nederlanders even hoog. Er zit namelijk een groot verschil in de kosten van de autoverzekering, afhankelijk van de regio waarin je woont. Zo betalen inwoners van grote steden, zoals Amsterdam, twee keer zoveel voor hun autoverzekering als inwoners van kleine dorpen op het platteland. Waarom eigenlijk?

Premie bepaling door verzekeraars

Allereerst is het van belang om te kijken naar de manier waarop verzekeraars hun premie bepalen. Hierbij wordt namelijk gekeken naar kenmerken als leeftijd, woonplaats, het aantal kilometers dat je per jaar rijdt, je eventuele schadeverleden en natuurlijk de specifieke auto. Soms gaat het voor verzekeraars zelfs zo ver dat er gekeken wordt naar het huisnummer waarop je woont. Zo kunnen buren in Amsterdam maar liefst een verschil van 200 euro ervaren in hun autoverzekering!

Tot op zekere hoogte klinkt dit allemaal wel begrijpelijk, want je kunt je voorstellen dat je in Amsterdam een stuk sneller schade aan je auto hebt (al is het maar van dronken Engelse voetbalsupporters). Verzekeraars dekken zichzelf hiermee in door een hogere premie te vragen.

Studenten en autoverzekeringen

Ook voor studenten (jongeren in het algemeen) is het duurder om een autoverzekering af te sluiten. Dit komt doordat zij in de risicogroep vallen die gemiddeld het meeste schade rijdt en dus hun verzekering ‘gebruiken’. Om te zorgen dat je een goedkope autoverzekering hebt, kan je online eenvoudig vergelijken.

Belangrijk is wel dat als je bijvoorbeeld na je studententijd uit Amsterdam vertrekt je wel je autoverzekering mee moet verhuizen. Omdat studenten, als ze überhaupt een auto hebben, vaak een occasion gekocht hebben kan het ook slim zijn om in ieder geval jaarlijks terug te keren op Autoverzekering.nl. Je autoverzekering vergelijken is hier erg overzichtelijk en je zorgt ervoor dat je nooit teveel betaald. Extra geld besparen voor een extra borrel als je een avond niet de BOB bent. 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen