Nieuws

Amsterdamse studenten gaan voor zuinig

Amsterdamse studenten gaan voor zuinig

Het was een behoorlijke race onder de studenten uit onder andere Amsterdam. Welk studentenhuis heeft de afgelopen winter de meeste energie bespaard? Vorige week zondag is het eindschot gevallen voor de Student Energy Race. De SER is een wedstrijd onder ruim 150 studenten uit studentenhuizen in acht grote steden in Nederland.

SER in Amsterdam

In Amsterdam deden twee studentenhuizen mee met de SER van dit jaar. Deze huizen (aan de Reguliersgracht en Valeriusstraat) besparen tussen de 30-40% energie ten opzichte van de beginmeting. Een flinke besparing dus! Behalve dat dit natuurlijk beter is voor het milieu voelen ze dit zeker ook in hun portemonnee. De besparing wordt bijgehouden met behulp van slimme energiemeters die gekoppeld zijn aan en website en een app.

Energie besparen

Hoewel het een vaak terugkomend thema is zijn er een paar besparingstips die echt een hoop verandering kunnen brengen aan de energiekosten die je moet betalen. De simpelste is om de verwarming wat lager te zetten. Een graad lager kan echt een besparing van tientallen euro’s per jaar betekenen. Ook tips als minder lang onder de douche staan en stekkerdozen met een uitknop gebruiken zijn nuttig.

Energie vergelijken

Je kunt energie besparen omdat je een steentje wilt bijdragen aan het milieu maar ook omdat je simpelweg minder geld wilt betalen aan je energieverbruik. Het is ook mogelijk om het beide tegelijk te doen, namelijk door je gas water licht te kiezen bij een groene energieleverancier. Ook in een studentenhuis kan je gemakkelijk besparen, hoewel het wel mogelijk is dat je dit moet laten regelen door de huisbaas omdat hij het geregeld heeft voor het huis. Overstappen energie is in minuten gedaan, een makkelijke manier om jezelf wat extra borrels te kunnen veroorloven in het weekend dachten wij zo.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen